top of page

Als selfpubber een omslag ontwerpen

Hoe doe je dat dan? Want, nee je mag een boek niet op de omslag beoordelen. Maar uit eigen ervaring zal je kunnen beamen dat je een boek in de winkel sneller oppakt, wanneer de cover je aanspreekt. Nu bieden veel drukkerijen en self-publish uitgeverijen goede diensten aan om de opmaak en het ontwerp van de omslag te verzorgen. Self-publishing is een normaal fenomeen geworden, waardoor er ook veel goede en gemakkelijke diensten aangeboden worden.  Maar je geeft jouw boek wel een beetje onpersoonlijk uit handen wanneer je hem bij een grote drukkerij of uitgeverij laat opmaken. Misschien vind je het, net als ik, fijn iedere stap van jouw boek persoonlijk te houden. Dan kun je beter zelf kiezen voor de vormgever die jouw cover opmaakt en misschien zelfs ontwerpt. 

Ik kan jouw omslag opmaken, wanneer je zelf al een ontwerp hebt. Ik kan je ook helpen een ontwerp te maken. Heb je zelf een illustratie die je op de omslag wil? Die kan ik digitaliseren voor je. Heb je een foto die je op jouw cover wil? Ook die kan ik zo bewerken dat hij in jouw ontwerp wordt geïntegreerd. Zorg er wel voor dat alles dat je aan foto's en illustraties aanlevert rechtenvrij zijn! Of dat het auteursrecht bij jou ligt. Wat voor jou erg fijn is, we overleggen alles samen.  Stap voor stap laten we jouw boek eruitzien, zoals jij dat wil.

Dus, zullen we er eens zien of wij samen een klik hebben? Hoeveel het ongeveer gaat kosten wil je eerst weten? Daar wordt altijd erg geheimzinnig over gedaan, niet? Het is ook lastig daar een standaard bedrag voor te nemen. Maar een prijsvoorbeeld is misschien al fijn? 

Stel, je hebt al een ruw omslagontwerp. Er komt een foto op die nog bewerkt moet worden, maar je weet al welke kleuren je ongeveer wil en welke lettertypes. Dan maak ik een eerste ontwerp voor je en bewerk de foto. Dat ontwerp is onze basis. Het zal een aantal keer heen en weer worden gestuurd tot je echt tevreden bent. Ik werk nu met InDesign en Photoshop. Reken dan op € 250,- tot €350,-.  Alleen het opmaken van de cover, alle elementen worden aangeleverd, is een stuk goedkoper natuurlijk. Een lastig ontwerp met veel moeilijke elementen wordt weer duurder. 

Ik hoor je graag als je er vrijblijvend verder over wil praten. Neem gerust contact met op! 

bottom of page