top of page
Search

Lexima Lees en tel mee kennis festival

"Waarom leg je toch zo de nadruk op jouw dyslexie? Als schrijver is dat niet handig. Mensen hebben gelijk een fout beeld van je. "


Precies daarom dus. Om dat foute beeld wat mensen daarmee gelijk hebben. Want, betekent dyslexie gelijk dat je dus niet zou kunnen schrijven? Dat je alleen maar spelfouten maakt? Dat je dom bent zelfs?
Dyslexie betekent voor iedereen iets anders. Ik had een milde vorm en erg veel geluk. Door geweldige begeleiding en de juiste aanpak is mijn dyslexie nu nagenoeg te verwaarlozen. Maar als ik die juiste begeleiding nooit had gehad, de juiste persoon die wel in mij geloofde nooit was tegen gekomen, was ik nooit schrijfster geworden. En omdat ik wens, voor al die andere kinderen en volwassenen die ook die beperkende diagnose kregen, dat er meer kennis over en begrip voor dyslexie komt, spreek ik mij openlijk hierover uit. Daarom dus. En daarom zal ik ook mijn steentje bijdragen tijdens het Lexima - Lees en tel mee kennis festival!4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page