top of page
Search

Puttense schrijfster lanceert spannende fantasyroman voor tieners

Mirella Schaperkotter brengt 1 juli haar debuutroman De Satori Springer uit, een Young Adult-boek van maar liefst 328 pagina’s. Het verhaal gaat over de 16-jarige Noa, die haar doodgewone leventje maar saai vindt. Tot er op haar 17e verjaardag een hele nieuwe wereld voor haar open gaat. Of zeg maar gerust werelden…


Het verhaal

De Satori Springer neemt je mee naar de wereld van Noa: een 16-jarig meisje met een heel normaal leven. Ze woont met haar tweelingbroer Len en haar excentrieke oma in een hotel waar nooit veel gebeurt, al verblijven er wel af en toe heel vreemde gasten… Op Noa’s 17e verjaardag verandert ineens haar hele wereldbeeld. Er is niet maar één aarde: er blijken honderden dimensies te zijn met elk een eigen aarde en hun eigen bijzondere bewoners. Noa en haar broer Len komen erachter dat ze een bijzondere gave hebben en een belangrijke rol spelen in de eeuwenoude strijd tussen goed en kwaad. En dan is er ook nog die terugkerende droom waar Noa al weken van wakker ligt…


Tijdens haar avonturen maakt Noa nieuwe vrienden, komt ze sprookjesfiguren en fabelachtige wezens tegen en wordt ze zelfs een beetje verliefd. Lukt het Noa om haar droom te ontrafelen en erachter te komen waarom haar vader jaren geleden verdween?


Doelgroep

Het boek is geschreven in het genre Young Adult - fantasy: een boek voor tieners in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar vol met fantasie en onontdekte werelden. Maar ook voor volwassenen is De Satori Springer een heerlijk boek om je even helemaal in te verliezen.


Het 16-jarige hoofdpersonage zorgt ervoor dat jongeren zich goed kunnen inleven en veel situaties zullen herkennen. Want hoe ga je om met een beginnende verliefdheid, waarvan je niet weet of die wederzijds is? En hoe ga je om met een tweelingbroer die totaal andere plannen heeft dan jij? Ook komen thema’s als diversiteit en duurzaamheid aan bod: zorgen we wel goed voor elkaar, en hoe creëren we een duurzamere wereld? Zonder hier opvallend bij stil te staan, laat Schaperkotter de lezer hierover nadenken.


De fantasierijke werelden die worden geschapen in het boek zorgen ervoor dat de lezer zich even helemaal kan verliezen in een andere wereld. Want wat is er nu leuker dan even wegdromen bij een goed boek? Naast een boek dat aanzet tot nadenken is De Satori Springer dus ook een boek om gewoon van te genieten. En voor de liefhebbers goed nieuws: Schaperkotter is al met een tweede deel bezig!


Over de auteur

De 44-jarige Mirella woont in Putten en schreef haar boek grotendeels vanuit huis. Ze heeft een dochter in de leeftijd van de doelgroep van haar boek, die ze regelmatig om hulp vroeg tijdens het schrijfproces. ‘Ik las ieder hoofdstuk als eerste en gaf dan mijn mening. Het was heel erg leuk om te mogen helpen op deze manier. Ik ben trots op mijn moeder!’ aldus dochter Morgan (19), zelf een echte boekenliefhebber. Naast haar dochter kreeg Mirella hulp van verschillende proeflezers en schakelde ze een redacteur in. Verder deed ze alles zelf: van het ontwerpen van het boekomslag tot de opmaak van de hoofdstukken en de marketing. Ze is een zogeheten ‘selfpubber’: een auteur die niet de traditionele weg bij een uitgeverij bewandelt, maar haar boek volledig in eigen beheer uitgeeft. ‘Op deze manier houd ik de touwtjes zelf in handen en mag ik alles zelf bepalen rondom mijn boek.’ legt de schrijfster uit.


Bestellen

De Satori Springer is te bestellen via uw lokale boekhandel, via www.boekbestellen.nl of rechtstreeks bij de auteur, op www.mirellaschaperkotter.com. De eerste 100 lezers die via haar eigen site bestellen krijgen een exclusief gesigneerd exemplaar mét limited edition boekenlegger thuisgestuurd. Op=op, dus wees er snel bij!Bibliografische gegevens:


Titel: De Satori Springer

Auteur: Mirella Schaperkotter

ISBN: 978-94-6406-864-1

NUR-code: 285

Uitvoering: paperback

Aantal pagina’s: 328

Genre: Young Adult, fantasy

Leeftijd: Vanaf 15 jaar

Website: www.mirellaschaperkotter.com


Reviews

‘Eerlijk gezegd ben ik er een beetje stil van. Het boek heeft me gegrepen en ik ben blijven lezen. Wat een fantastisch verhaal. Wanneer komt deel twee uit? Ik kan niet wachten!’ – MirjamUit het boek


" ‘Iets vertelt mij dat wij elkaar binnenkort weer ontmoeten’

Toen zag Noa hem een vreemde beweging maken en voelde ze een warme, prettige energie door haar lijf trekken. En even snel als hij voor haar was gaan staan, was hij weer weggestapt. Hij keek Noa nog een keer aan met een scheve grijns op zijn knappe gezicht. Toen pakte hij de arm van de oude man vast en nam hem resoluut mee. Noa volgde hem met haar ogen, terwijl hij en de oude man een smal straatje in verdwenen. Maar ze registreerde vreemd genoeg niet meer echt wat ze zag. Alles werd een paar tellen wazig en onduidelijk. Ze schudde dat gevoel onwillekeurig van zich af en merkte dat ze haar ingehouden adem durfde te laten ontsnappen. Alles was weer rustig en normaal om haar heen.

Noa pakte haar fiets weer vast en vroeg zich verbaasd af waarom ze hier had stilgestaan. Ze besloot haar weg naar de supermarkt weer te vervolgen. En terwijl ze wegfietste zag ze niet meer hoe een eigenaardig licht het steegje achter haar even feel deed oplichten."37 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page