top of page

Als selfpubber een boek opmaken

Hoe doe je dat dan? Want welke drukker je ook kiest, een Wordbestand wordt niet geaccepteerd.  Nu bieden veel drukkerijen en self-publish uitgeverijen goede diensten aan om de opmaak van het binnenwerk te verzorgen. Self-publishing is een normaal fenomeen geworden, waardoor er ook veel goede en gemakkelijke diensten aangeboden worden.  Maar je geeft jouw boek wel een beetje onpersoonlijk uit handen wanneer je hem bij een grote drukkerij of uitgeverij laat opmaken. Misschien vind je het, net als ik, fijn iedere stap van jouw boek persoonlijk te houden. Dan kun je beter zelf kiezen voor de vormgever die jouw boek opmaakt. 

Ik kan jouw boek opmaken, zolang de opmaak eenvoudig is. Daarmee bedoel ik dat je jouw boek gaat uitgeven volgens de standaard maten die drukkers hanteren. Illustraties toevoegen is meestal geen probleem. Wat voor jou erg fijn is, we overleggen alles samen. Het formaat van jouw boek en de marges van het binnenwerk staan vaak vast, maar in de vormgeving ben je best vrij. Het is aan te raden een geaccepteerd, prettig leesbaar lettertype te nemen en de stijl van jouw genre aan te houden, maar dan nog is er veel te kiezen! Blader de boeken door die jij zelf het liefst leest en je zal waarschijnlijk al snel weten hoe je wilt dat jouw binnenwerk eruit gaat zien. 

Dus, zullen we er eens zien of wij samen een klik hebben? Hoeveel het ongeveer gaat kosten wil je eerst weten? Daar wordt altijd erg geheimzinnig over gedaan, niet? Het is ook lastig daar een standaard bedrag voor te nemen. Maar een prijsvoorbeeld is misschien al fijn? 

Stel, jouw boek heeft 200 pagina's. Het is een roman met alleen tekst. En je kiest voor een normale vormgeving , die je bij een roman verwacht. Jouw boek is al geredigeerd, zodat de juiste witregels en tabs al in de tekst staan. Je levert jouw manuscript aan via een Wordbestand. Ik ga jouw bestand dan pagina voor pagina op de juiste manier verwerken in de juiste opmaak in InDesign. Reken dan op € 300,- voor 1 opmaakronde en €375,- voor 2 opmaakrondes. ( reken op 2 rondes, wanneer het boek nog een laatste correctieronde ondergaat.)

Ik hoor je graag als je er vrijblijvend verder over wil praten. Neem gerust contact met op! 

bottom of page